Nieuws

Alzheimer Café Peelland dinsdag 12 december: Medicatie en dementie.

28 november 2023

Vanwege pakjesavond is het volgende Alzheimer Café niet op de eerste dinsdag van de maand, maar een week later, dus op dinsdag 12 december. De werkgroep ACP hoopt dat velen de weg naar ’t Kwartier weer weten te vinden. Het thema is er interessant genoeg voor.

Lees meer

Herken de signalen en voorkom een burn-out

21 november 2023

Voor de meeste mensen is werk een groot en belangrijk onderdeel van het leven. Maar wanneer stress de overhand neemt, kan dat ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid. Af en toe stress ervaren is normaal, maar als deze stress chronisch wordt, kan het een voorbode zijn van een naderende burn-out.

Lees meer

Wajong: geen eindpunt, maar een uitgangspunt

01 november 2023

Misschien leest u dit artikel omdat u net in aanraking bent gekomen met de Wajong; de overheidsregeling voor jongeren met een arbeidsbeperking. Het kan zijn dat u nog erg moet wennen aan het idee dat u een beperking heeft en twijfelt u over uw toekomst.

Lees meer

Het wordt weer herfst

25 oktober 2023

De overgang van de zomer naar de herfst is een prachtige periode. De natuur ondergaat een ware transformatie, waarbij groene bladeren plaatsmaken voor warme, bijna gouden, herfstkleuren. Terwijl u zich verheugt op gezellige avonden op de bank onder het genot van pompoensoep, begint u ook veranderingen in de dagen op te merken.

Lees meer

Mijn Huis Past vacature

16 oktober 2023

Het project Mijn Huis Past draagt bij aan langer veilig en comfortabel thuis wonen voor alle ouderen in de Deurne en 4 omliggende kerkdorpen. Als vrijwillige woonadviseur maak je deel uit van een team vrijwilligers. Werkzaamheden Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit het uitvoeren van woonchecks.

Lees meer

Respectvol uit elkaar

02 oktober 2023

Ruzie, een meningsverschil, een verandering in levensstijl of interesses; het kunnen allemaal redenen zijn voor een relatiebreuk. Helaas gebeurt het velen van ons. Zeker als u lang bij elkaar bent geweest, brengt uit elkaar gaan uitdagingen met zich mee.

Lees meer

Ik voel me eenzaam

13 september 2023

De bladeren beginnen van de bomen te vallen, de dagen worden korter en het wordt weer kouder: de zomer maakt langzaam plaats voor de herfst. In deze tijd beginnen veel activiteiten weer: sportclubs, scholen, werk. Hierdoor heeft u misschien wat minder tijd voor uw vrienden en familie, waardoor u zich alleen kunt voelen.

Lees meer

Heeft u moeite met lezen?

06 september 2023

Misschien schaamt u zich er enorm voor, of praat u er liever niet over, maar wanneer u moeite hebt met lezen, is het belangrijk om te weten dat u niet alleen bent. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, rekenen of het gebruik van een computer of smartphone.

Lees meer

Mantelzorgwaardering 2023

03 september 2023

Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De gemeente wilt u graag bedanken voor de hulp en zorg die u biedt aan uw naaste. Daarom wordt ook in 2023 weer de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers georganiseerd. Evenals vorige jaren gebeurt dat in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep.

Lees meer

Wereld Alzheimer Dag 2023

24 augustus 2023

Gratis activiteiten voor jong & oud! Samen aan tafel! Programma: Dinsdag 19 september 2023 | 19:00 - 21:00 Informatieavond door alzheimerenthousiasteling Francien van de Ven. Schrijfster van "Hoe dan?" Woensdag 20 september 2023 | 15:00 - 16:30 Familiebieb met het boek "Lilly en max in de wereld van oma" en knutselactiviteit Donderdag 21 september 2023 | 13.

Lees meer

Inclusiviteit, het is overal

22 augustus 2023

Sinds enkele jaren hoort u veel over inclusiviteit; het is in het nieuws, de politiek praat er over en misschien wordt het onderwerp ook bij u op de werkvloer besproken. Maar wat het nu preciés betekent, is vaak erg moeilijk te omschrijven. Als u het niet weet, is dat helemaal niet erg, want u bent niet de enige.

Lees meer

Bezuinigen op energie

15 augustus 2023

Bijna alle apparaten gebruiken energie. Van uw wasmachine en cv-ketel tot de oplader van uw telefoon en misschien ook wel uw fiets. U kunt eigenlijk niet meer zonder. Ongetwijfeld is uw energierekening dan ook een stuk hoger dan vroeger. In het afgelopen jaar werd deze stijging (voor een deel) opgevangen door de overheid met het prijsplafond, maar dit was helaas een tijdelijke regeling.

Lees meer

Werken aan een leven zonder schulden

08 augustus 2023

 Of het nu gaat om creditcardschulden, leningen, studieschuld of andere vormen van schuld: het is nooit te laat om in actie te komen en uw financiële situatie te verbeteren. Afhankelijk van de hoogte van uw schulden kan dit een lange weg zijn. Maar wanneer u hier vastberaden mee aan de slag gaat, kunt ook u weer controle krijgen over uw financiën.

Lees meer

Bibliotheken; meer dan alleen boeken

02 augustus 2023

Dat u in de bibliotheek terecht kan voor het lenen van boeken wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat er in de bibliotheek nog veel meer te doen en te leren valt? De afgelopen jaren is de functie van de bibliotheek behoorlijk uitgebreid. In dit artikel leest u hier meer over.

Lees meer

Nijntje beweegwandeling voor peuters

05 juli 2023

Ken jij Nijntje? Wist je dat Nijntje van speuren, bewegen en lekker eten houdt? Speciaal voor gezinnen met peuters en voor de kinderopvang organiseren Leef! Deurne en GGD Zuidoost Brabant een Nijntje beweeg-, groente- en fruit wandeling! Samen speur je naar Nijntje.

Lees meer

Alzheimer Café Peelland dinsdag 6 juni: Wonen met dementie

25 mei 2023

Mensen met dementie willen over het algemeen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, op een vertrouwde plek in een bekende buurt met hun sociale netwerk dichtbij. Echter, het huidige woningaanbod voor mensen met dementie is lang niet altijd passend. In het Alzheimer Café van 6 juni gaat gespreksleider Jac Huijsmans hierover in gesprek met casemanager dementie Vivian de Vree van De Zorgboog.

Lees meer

Burendag 2023

23 mei 2023

Loop je al een tijdje met het idee rond om iets te organiseren voor de buurt of straat? Dan is deelname aan Burendag een mooie gelegenheid om uitvoering te geven aan dit idee. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag.

Lees meer

Opgeven verenigingen en organisaties Leef! Actief

23 maart 2023

Leef! heeft als doel om de inwoners van gemeente Deurne en sportiever, gezonder en cultureler te laten leven. Het is een samenwerkingsverband van gemeente Deurne en een aantal lokale onderwijs-, zorg- en maatschappelijke organisaties.  Vanuit Leef.

Lees meer

Training Jongleren – Durf jezelf te zijn

23 maart 2023

Heb jij hoge verwachtingen van jezelf? Ervaar jij druk om te moeten presteren? Voel jij stress bij het maken van een keuze? Heb jij weleens negatieve gedachten? Zou jij meer zelfvertrouwen willen? Voel jij je weleens alleen? Als je één of meerdere dingen van de bovenstaande situaties bij jou passen, is deze training echt wat voor jou.

Lees meer

Nieuwsbrief Mantelzorg maart 2023

23 maart 2023

  Geldzaken en mantelzorg | Nieuwsbrief Mantelzorg maart 2023 Lees hier de volledige nieuwsbrief

Lees meer

Tijdelijk Noodfonds Energie

17 februari 2023

Het Tijdelijk Noodfonds Energie bestaat om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen. Zij kunnen nog tot en met maart 2023 de steun van het Noodfonds aanvragen.

Lees meer

Nieuwsbrief Mantelzorg

14 februari 2023

Positieve gezondheid: nieuwsbrief Mantelzorg januari 2023 Bekijk hier de volledige nieuwsbrief

Lees meer

Alzheimer Café Peelland zoekt gespreksleider (m/v)

31 januari 2023

Het Alzheimer Café Peelland is een activiteit van Alzheimer Nederland onder het bestuur van de regio Zuidoost-Brabant en richt zich op de gemeenten Deurne, Asten en Someren. Het Alzheimer Café Peelland wordt tien keer per jaar gehouden, vanaf maart 2023 in ’t Kwartier in Asten, doorgaans op de eerste dinsdag van de maand.

Lees meer

Gratis cursus ‘Mantelzorg en een sociaal netwerk’

09 januari 2023

Vrijdag 20 en 27 januari verzorgt Petra Mennes van Steunpunt Mantelzorg de cursus ‘Mantelzorg en een sociaal netwerk’. Veel mantelzorgers zien hun sociale netwerk in de loop der tijd kleiner worden: mensen komen niet meer op bezoek of de mantelzorger heeft niet meer de energie om ergens naar toe te gaan.

Lees meer

Dienstverlening Taxbus feestdagen

06 december 2022

Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten tijdens de feestdagen tijdig aan te melden.

Lees meer

Tekort aan chauffeurs Taxbus en de gevolgen voor uw rit.

22 november 2022

De vervoerders van Taxbus kampen helaas met een personeelstekort. Daardoor zijn er te weinig chauffeurs om de ritten uit te voeren. Wat betekent dit voor u? Door het tekort aan chauffeurs is het de komende tijd niet altijd mogelijk om een rit te boeken op het door u gewenste tijdstip.

Lees meer

Collectieve aanvullende verzekering 2023

09 november 2022

Ik heb een laag inkomen en hoge zorgkosten. Wat kan ik doen? U kunt een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen afsluiten via de gemeente Deurne. De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ.

Lees meer

Week van de pleegzorg: geef de toekomst van kinderen groen licht!

02 november 2022

Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven zijn er 3.500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd.

Lees meer

Veerkracht versterkers

31 oktober 2022

Steun helpt de veerkracht van kinderen te vergroten. Hoe werkt dat dan en wat kun jij als professional doen? Augeo Foundation heeft verschillende materialen die jou helpen bij je steun aan kinderen en ouders: de veerkracht-versterkers. Interactieve animatie ‘Visie op Veerkracht’ Deze interactieve animatie is een mini-cursus over veerkracht.

Lees meer

Online Ouderbijeenkomsten ...over hoe kinderen een scheiding beleven

26 oktober 2022

Voor ouders, professionals en geïnteresseerden. Georganiseerd door Ouderbijeenkomsten, Landelijk Contactpunt

Lees meer

Willy brengt Mieke met liefde even naar de fysio: AutoMaatje groot succes in Deurne

13 september 2022

De haal- en brengdienst voor mensen die slecht ter been zijn, AutoMaatje genoemd, is een gigantisch succes in Deurne. De vraag naar betaalbare ritjes richting ziekenhuis, fysio, familie of een supermarkt stijgt zo hard dat er meer chauffeurs nodig zijn.

Lees meer

Schrijf je in voor ‘Atelier laat je zien’

03 augustus 2022

Cursus schilderen of fotografie voor mensen met (beginnende) dementie Het ‘Atelier laat je zien’ biedt vanaf september een cursus fotografie en een cursus schilderen aan. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen met geheugenproblemen zoals (beginnende) dementie om een creatieve uitlaatklep te bieden waarin men zichzelf kan zijn.

Lees meer

Het Leger des Heils in Helmond en Deurne

14 juli 2022

Het Leger des Heils is er ook voor jou! Het Leger des Heils is er voor ieder mens zonder helper, ongeacht je achtergrond of levensovertuig-ing. Kamp je met problemen? En kom je er zelf niet uit? Heb je vragen waar je alleen geen antwoord op vindt.

Lees meer

Leef! Markt

27 juni 2022

Leef! Deurne organiseert op zondag 10 juli een leefstijlmarkt genaamd Leef! Markt. Het vindt plaats  van 10.00u tot 13.00u in het Cultuurcentrum Deurne en het is speciaal voor volwassenen (en  ouderen) die gezonder en vitaler willen worden.   Leef.

Lees meer

Rookmelders in woningen per 1 juli 2022 verplicht

23 juni 2022

Een rookmelder mag in geen enkel huis ontbreken en is bovendien verplicht vanaf 1 juli 2022 op elke verdieping. In ieder huis kan brand ontstaan. Als dat onverhoopt gebeurt, is het zaak om zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen. Een rookmelder zorgt daarvoor.

Lees meer

Nieuwsbrief Alzheimer Café Peelland

01 juni 2022

Na het bijzondere Alzheimer Café op 3 mei, waarin bewegingsdocent Rinus Pecht het belang  van bewegen voor ouderen nog maar eens duidelijk maakte en daarbij zo’n vijftig gasten en  vrijwilligers van de stoel kreeg, staat er voor 7 juni weer een ‘gewone’ bijeenkomst gepland.

Lees meer

Haal jij ook je oppasdiploma?

19 mei 2022

Ben je een jongeren tussen de 12 (op het voortgezet onderwijs) en 16 jaar  uit de gemeente Deurne en wil je graag oppassen? Kom dan naar de  oppasworkshop van Zorg in Deurne en de GGD voor handige tips en  adviezen. Want oppassen is best een hele verantwoordelijkheid.

Lees meer

Meld u nu aan voor de gratis 55+ Fittesten

04 mei 2022

Leef! Deurne organiseert dit jaar op donderdag 30 juni weer de jaarlijkse 55+ Fittesten. Tijdens de fittesten worden verschillende metingen uitgevoerd, zoals het meten van uw bloeddruk, longinhoud, oog- en handcoördinatie, fijne motoriek, uithoudingsvermogen, BMI, knijpkracht, en lenigheid.

Lees meer

Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen?

28 april 2022

We zien dat jongeren steeds meer stress, somberheid en angstklachten ervaren. Dit komt niet alleen door de coronapandemie, maar ook door de grotere prestatiedruk en hoge sociale verwachtingen die jongeren voelen. Herkent u dit ook bij uw zoon of dochter.

Lees meer

Alzheimer Café Peelland

21 april 2022

De belangstelling voor het Alzheimer Café is na de coronabeperkingen weer groot. Het was in april weer drukker dan de maand ervoor. Voor de bijeenkomst op dinsdag 3 mei wordt ook op een grote opkomst gerekend. Het thema is ‘Dementie en bewegen’.

Lees meer

Gratis cursus voor aanstaande en prille ouders

21 april 2022

Ouders van NU! Gratis cursus voor aanstaande en prille ouders! "Gelukkig Ouderschap"

Lees meer

Eénmalige energietoeslag

12 april 2022

We krijgen op dit moment veel vragen over de beloofde éénmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. Bijvoorbeeld wanneer die wordt uitbetaald en of mensen hier recht op hebben. Ook is er wat verwarring over de hoogte van de bijdrage.

Lees meer

Lezing over dementie

06 april 2022

Samen dementievriendelijk in de gemeente Deurne. Maar wat is dementie(vriendelijk) eigenlijk? Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren sterk toenemen. Naar verwachting zal ongeveer 1 op de 5 mensen getroffen worden door een vorm van dementie.

Lees meer

Coronaprotocollen Taxbus vervallen

24 maart 2022

Per 23 maart 2022 vervalt de mondkapjesplicht in openbaar vervoer, taxi en touringcar. Dit betekent dat ook de mondkapjesplicht binnen Taxbus komt te vervallen. Reizigers zijn uiteraard vrij om een mondkapje te dragen. De algemene basisadviezen, zoals handen wassen, in de ellenboog niezen en ventileren blijven van kracht.

Lees meer

Vervoer naar het stembureau met ANWB AutoMaatje

02 maart 2022

Bent u minder mobiel en wilt u toch graag uw stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart? Wij hebben vrijwilligers klaar staan die u graag naar de stembus brengen! Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Alle inwoners van 18 jaar of ouder ontvangen een uitnodiging om hun stem uit te brengen.

Lees meer

Nieuwe richtlijnen Taxbus

24 februari 2022

Op 21 februari 2022 zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld voor veilig gecombineerd zorgvervoer met de taxi. Deze richtlijnen zijn opgesteld door KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) naar aanleiding van een advies vanuit het OMT over het vervoer van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Lees meer

Leef! dag 23 maart 2022

24 februari 2022

Leef! Dag, welke clinics ga jij kiezen?  23 maart organiseert Leef! Deurne de Leef! dag samen met een aantal sport- en cultuurverenigingen. Dit is een dag vol verschillende sportieve- en culturele activiteiten voor basisschoolkinderen. Kinderen kunnen zich voor een of meerdere activiteiten inschrijven via de website van Leef.

Lees meer

Alzheimer Café Peelland: Onbegrepen gedrag

22 februari 2022

Gelukkig kan het weer: een gewoon Alzheimer café. Alzheimer Café Peelland organiseert weer een bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren. Dit keer (i.v.m. carnaval) niet op de eerste dinsdag van de maand maar op dinsdag 8 maart in Dienstencentrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten, van 19.

Lees meer

Bezit jij een sportdroom?

15 februari 2022

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten Brabant dit doorbreken.

Lees meer

Jongleren - Durf jezelf te zijn

08 februari 2022

"Druk!" dat is meestal het antwoord als iemand vraagt hoe het met je gaat. Naar school gaan, huiswerk maken en leren, sporten, een bijbaantje, met je vriendinnen of vriend afspreken, verjaardagen en ga zo maar door. Ondertussen moet je ook nog een smoes bedenken waarom je niet geleerd hebt of waarom je dit weekend een keer niet kan afspreken met je vrienden.

Lees meer

Nieuwe richtlijnen Taxbus-vervoer per 1 januari 2022

07 januari 2022

Op 24 december 2021 zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld voor veilig gecombineerd zorgvervoer met de taxi. Deze richtlijnen zijn opgesteld door KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) naar aanleiding van een advies vanuit het OMT over het vervoer van ouderen en mensen met een beperking.

Lees meer

Het telefoonnummer van spoed4jeugd gaat veranderen

03 januari 2022

Spoedeisende zorg jeugdbescherming Per 1 januari 2022 verandert de uitvoerder van Spoedeisende Zorg van Jeugdbescherming naar Veilig Thuis. Crisis Interventie Team (CIT) Zuidoost-Brabant is per 1 januari de naam waaronder Veilig Thuis Zuidoost-Brabant Spoedeisende Zorg in het vrijwillig kader uitvoert.

Lees meer

Webinar voor ouders: Alle ballen in de lucht, hoe dan?!

14 december 2021

Waar gaat het over? Met de telefoon aan je oor help je jouw kind met huiswerk, terwijl je ondertussen een e-mail typt. Word jij ook helemaal gestoord van het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Meld je dan aan voor het webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan.

Lees meer

Taxbus feestdagen regeling

07 december 2021

Dienstverlening Taxbus  feestdagen Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten tijdens de feestdagen tijdig aan te melden.

Lees meer

Preventieakkoord Deurne

26 november 2021

In oktober zijn er een aantal ketenpartners bij elkaar gekomen.  De 4 peilers die verder concreet zijn gemaakt in het preventie akkoord zijn: Eten en bewegen  Roken, alcohol en drugs Geluk en veerkracht  Opgroeien en opvoeden  Bekijk hier de flyer: Preventieakkoord Deurne      

Lees meer

Stoppen mantelzorgregeling

18 november 2021

De regeling mantelzorgondersteuning door inzet op werkzaamheden rond het huis stopt. Deze tijdelijke regeling is in 2017 opgezet om mantelzorgers te ontlasten door inzet op werkzaamheden rond het huis van de zorgvrager. Deze werkzaamheden bestaan uit ramen lappen, de stoep vegen, vensterbanken afnemen en tuinwerkzaamheden.

Lees meer

Meldpunt Discriminatie

17 november 2021

Wanneer je gediscrimineerd wordt of betrokken bent bij iemand die wordt gediscrimineerd, kun je terecht bij het Meldpunt Discriminatie. Je kunt hier terecht met al je vragen, vermoedens en zorgen. Voor wie? Voor alle inwoners uit de gemeenten: Asten  Bergeijk Best Bladel Boekel Cranendonck Deurne Eersel Geldrop-Mierlo Gemert-Bakel Helmond Heeze Leende Laarbeek Nuenen Oirschot Reusel de Mierden  Someren Son en Breugel Valkenswaard Veldhoven Waalre Onze werkwijze Je doet een melding van discriminatie via de telefoon of mail.

Lees meer

Alzheimer Café - programma november en december 2021

19 oktober 2021

U bent van harte welkom in Dienstencentrum De Beiaard in Asten Pastoor De Kleijnhof 21 U wordt vanaf 19.00 uur ontvangen door de vrijwilligers van het Alzheimer Café.

Lees meer

Test hoe fit u bent! - 55+ Fittesten

20 augustus 2021

Corona heeft veel gedaan met onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Bent u ook benieuwd hoe fit u nog bent en hoe u uw fitheid kunt verbeteren? Om daar achter te komen organiseert Leef Deurne dit jaar op 6 oktober weer de 55+ Fittesten.

Lees meer

Ben je mantelzorger? Meld je aan voor mantelzorgwaardering

18 augustus 2021

Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De gemeente wilt u graag bedanken voor de hulp en zorg die u biedt aan uw naaste. Daarom wordt ook in 2021 weer de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers georganiseerd. Evenals vorige jaren gebeurt dat in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep.

Lees meer

Geweld stopt nooit vanzelf

15 juni 2021

Kom in actie! Jaarlijks krijgt naar schatting 1 op de 20 ouderen met ouderenmishandeling te maken. Dit zijn op jaarbasis 200.000 ouderen. Het komt voor in alle sociaaleconomische klassen en binnen alle culturen in de Nederlandse samenleving en stopt alleen door in actie te komen.

Lees meer

Overgewicht verdient een positieve aanpak

24 maart 2021

De afgelopen maanden werd het steeds duidelijker dat het coronavirus vooral mannen boven de 40 met overgewicht hard treft. Zo hard zelfs dat 75% tot 80% van de bedden op de IC's door hen bezet worden. Om dit op te lossen is besloten dat mensen met overgewicht nu voorrang krijgen bij de vaccinaties.

Lees meer

Kom in beweging met Leef! Deurne Vitaal

23 februari 2021

Nu de sportscholen gesloten zijn en veel trainingen bij verenigingen niet door gaan, schiet voldoende bewegen er nog weleens bij in. Daarom is Leef! Deurne een nieuw project gestart, genaamd Leef! Vitaal. Kun je wel wat extra beweging gebruiken? Doe dan mee met de online beweeglessen van Leef.

Lees meer

Avondklok

26 januari 2021

Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok. Hier vindt u meer informatie en de formulieren Eigen verklaring en Werkgeversverklaring. In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer op donderdag 21 januari mee ingestemd.

Lees meer

Ondersteuning voor getroffenen Kinderopvangtoeslag

12 januari 2021

Ben je als ouder getroffen door de fouten met kinderopvangtoeslag? Wacht je nog steeds op de beloofde compensatie, of heb je die al ontvangen maar zijn daarmee de problemen niet opgelost? Je kunt dan een beroep doen op de gemeente. De gemeente biedt hulp en ondersteuning bij problemen rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en opvoeding.

Lees meer

Eén tegen eenzaamheid!

12 oktober 2020

Ook jij kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Een klein gebaar kan het verschil maken. Zeker nu. Bekijk wat jij kunt doen.

Lees meer

Welkom op de nieuwe website van Zorg in Deurne

30 september 2020

Heeft u een vraag over het opvoeden van uw kind? Heeft u behoefte aan (cliënt) ondersteuning? Heeft u ondersteuning nodig bij het oplossen van schuldproblemen of heeft u vragen over werk en inkomen?  Zorg in Deurne is de plek voor al uw antwoorden.

Lees meer

Hulp voor gezinnen met een laag inkomen

20 mei 2020

Heeft u te weinig geld om uw kinderen mee te laten doen met een sportclub of de zwemles? Of om nieuwe kleren te kopen? Dan bent u niet de enige. In Deurne hebben meer dan 1 op de 10 ouders met jonge kinderen moeite om rond te komen.  In de folder 'Ondersteuning voor gezinnen met een laag inkomen' leest u welke organisaties en mogelijkheden er voor u zijn om u te helpen.

Lees meer

Gesprek met een medewerker van Zorg in Deurne

01 mei 2020

Nadat u contact heeft opgenomen met zorg in Deurne, gaat een medewerker van Zorg in Deurne samen met u bekijken wat voor u de beste oplossing is. Dit is maatwerk en voor iedereen anders. We bekijken eerst samen wat u zelf kunt en wat uw omgeving kan doen.

Lees meer

In contact blijven op afstand

30 april 2020

Veel ouderen zitten inmiddels al weken binnen. Dit maakt velen van hen erg eenzaam. Het is fijn om zoveel mogelijk met anderen in contact te blijven en met behulp van de moderne techniek kan dat vaak ook prima. Bijvoorbeeld door te videobellen. Hierdoor kunt u niet alleen praten met uw familie en vrienden, maar hen ook zien.

Lees meer